Ga naar de inhoud

Referenties

Kort, over attitude en werkwijze coach:

* Ik heb veel gehad aan je opmerking dat je sommige dingen gewoon al weet. Dat weten minstens zo belangrijk is als denken en voelen (Merle, HR adviseur Ministerie van Buitenlandse Zaken)
* Rustige, open en goed luisterende coach, die me op een zeer vrije manier verleidde om een ander, milder en verruimder zicht en gevoel van en op mezelf te krijgen (Fred, medisch specialist)
* Daan weet de juiste punten te benoemen en op de juiste punten door te vragen. Door zijn open manier van communiceren kreeg ik veel ruimte om te verkennen en te leren. De gesprekken met hem waren voor mij stimulerend en gaven veel inzicht (Martijn, Partner Station 10 / Business Technology)
* Prima de luxe: flexibel en inspelend op de vraag (Thijs, senior adviseur TNO)
* Betrokken, deskundig, prikkelend, uitdagend, ondersteunend, richtinggevend (Luc, senior adviseur Waterschap)
* Goed: betrokken, kritisch/scherp, doorvragend (Paul, plv Chef de Poste Ministerie van Buitenlandse Zaken)
* Ik heb met name veel gehad aan de rollenspellen en het voorbereiden van concrete gesprekken. Ook het in kaart brengen van de diverse belangen in een organisatie gaf veel inzicht (Marjolijn, HR adviseur Gemeente)

Uitgebreider:

Ivo, hoofd HR De Nederlandse Bank
Het was goed om te zien dat er meerdere alternatieven zijn voor de route die ik loop en het was fantastisch om te zien dat mijn ‘onderbuikgevoel’ passend was. Wat mij het meeste bij is gebleven is om ook in mijn huidige functie te waarderen welke stappen hier in zitten en hoe dit bijdraagt aan mijn leerdoel. Ik heb gedurende het traject zeer waardevolle feedback gekregen van Daan. Op een open en respectvolle manier werd ik regelmatig gespiegeld en werden zaken in een kader geplaatst.

Michiel, adviseur/leidinggevende Price Waterhouse Coopers
Toen ik met Daan in contact kwam hoopte ik snel wat communicatieve vaardigheden bij te leren. Daan leerde mij al snel dat mijn coachingsvraag vooral was hoe ik mijzelf meer kon accepteren en hoe ik meer in contact kon staan met mijn gevoelens. Ik heb ongelooflijk veel gehad aan de begeleiding van Daan. Ik heb meer vertrouwen in mijzelf en sta meer in contact met mijn gevoel waardoor ik automatisch ook meer indruk maak bij gesprekspartners. Ik zal dit de rest van mijn leven meenemen en ben hem daar dan ook erg dankbaar voor!

Michiel, directeur Kamer van Koophandel
Ik kijk met veel dankbaarheid en voldoening terug op het coachingstraject welke ik met Daan heb doorlopen. Daan heeft me geholpen inzichten in mijzelf te verkrijgen en deze te doorleven met als resultaat een positief en duidelijk antwoord op mijn coachvraag. Wat mij aansprak bij het kennismakingsgesprek met Daan, en ik achteraf ook kan bevestigen, is dat Daan voor mij de route wist. Hij gaf mij het gevoel te weten waar we naar toe gingen en hoe we daar zouden komen. Dit was voor mij een prettige houvast gedurende een periode van het doorleven van mijn (on)zekerheden.

Marleen, Motivaction International
Het is echt ongelofelijk welke last van mijn schouders is gevallen. Het voelt alsof er letterlijk een lege kamer in mijn hoofd is ontstaan, waar voorheen al mijn gedachten aan het rondspoken waren wat ik nou allemaal wil, hoe ik het moet doen etc. De keuze is gemaakt en nu verder.

Janneke, Locatiedirecteur Brabantzorg
Het geleerde heeft de doelstellingen overtroffen, die waren bij het opstellen gericht op attitude en vaardigheden in het werk. Het rendement van het traject reikt veel verder, daar ik mij als persoon heb ont-wikkeld. Delegeren van taken en me voorbereiden op (lastig) overleg zijn overigens aangeleerde vaardigheden waar ik me nog dagelijks mee vermaak. Bijzonder knap hoe Daan eigen oordeel buiten beschouwing kon laten, waardoor ik ruimte kreeg en me daar (later) ook vrij in voelde. Het verwondert me nog, hoe kan het dat iemand mij met zulke, ogenschijnlijk simpele, vragen zo aan het werk kan zetten dat ik mezelf ben geworden? Vooral doorgaan met coachen, ik gun het meer mensen.

Daniel, Projectleider/communicatieadviseur SME
Ik heb de coaching van Daan als bijzonder ervaren. Daan liet me vooral zelf nadenken over – en werken aan – hetgeen ik wilde ontwikkelen. Met telkens de nadruk op kleine, haalbare stapjes. Naar aanleiding van de de gesprekken heb ik concrete tips toegepast in specifieke situaties waardoor ik mezelf krachtiger voelde. Ik kwam meer voor mezelf op, zonder daarbij ‘a-sociaal’ te zijn. Ik ben meer mezelf geworden in mijn werk, een heerlijk gevoel.

Ina, Beleidsadviseur Woningbouwcorporatie
Ontslagen worden maakte meer bij mij los dan ik vooraf bedenken kon. Daan heeft mij geholpen mijn emoties hierbij een plaats te geven om met nieuwe energie te kunnen focussen op de toekomst. Daar was veel geduld voor nodig en vooral veel mensenkennis. Daan heeft mij laten ontdekken welke nieuwe wegen voor mij open liggen, hoe ik mijn kwaliteiten kan benutten en mijzelf zo goed mogelijk kan profileren op weg naar die nieuwe toekomst. De belangrijkste les die ik heb geleerd is dat ik keuzes moet maken die aansluiten bij mijn waarden en wat ik nu werkelijk belangrijk vind in het leven. Die vaardigheid neem ik niet alleen mee naar mijn volgende baan maar pas ik ook toe in het dagelijks leven. Daar wordt je een gelukkiger mens van. Nogmaals dank voor alle steun die je mij hebt gegeven in een lastige tijd!

Jesca, medewerker Huurzaken Woonstad
“Geef mij chaos en ik pluis het uit.” Dit was een kreet die ik in één van onze eerste gesprekken eruit gooide. Feilloos werd deze quote door Daan opgepikt uit mijn spraakwaterval en daarmee had hij de kern te pakken. Hiermee konden we aan de slag: is orde scheppen en overzicht creëren inderdaad één van mijn kwaliteiten? En hoe passen we deze dan toe in de zoektocht naar het antwoord op mijn vraag: Hoe kan ik er voor zorgen dat ik bij een (onverwacht) ontslag klaar ben om de arbeidsmarkt te bestormen? Daan gaf mij handvatten om er achter te komen wat mijn sterke punten zijn, hoe ik deze kan benutten, op welke vlakken ik me nog verder kan ontwikkelen en hoe ik dat stap voor stap zelf kan doen. Ook maakte hij mij bewust van de kansen die er liggen in mijn huidige functie. De gesprekken met hem waren verfrissend. Ze gaven mij een nieuw inzicht in mijzelf. Daan weet een ontspannen sfeer te creëren en met een paar simpele vragen en oefeningen zet hij je aan het denken. Er liggen een paar mooie uitdagingen voor mij in het verschiet. Ik kijk er naar uit om deze aan te gaan!