Ga naar de inhoud

Inspiratie

Op deze plek zal ik regelmatig iets weergeven over mijn inspiratiebronnen. Deze bronnen kunnen een ondersteunende werking hebben bij je ontwikkeling, maar geven daarnaast extra kleuring aan wat mij in mijn werk drijft.

Een selectie, op basis van onderscheid tussen boeken, teksten & gedichten, films en muziek:

 • Boeken, klik hier
 • Gedichten en teksten, klik hier
 • Documentaire/Films:
  Alphabet, een prachtige en ontroerende documentaire over de bijzondere kwaliteiten, die we allemaal van nature in ons hebben, maar waarmee we geleidelijk het contact verliezen.
  Invictus,
   film over het leven van Nelson Mandela. Hier een mooi stukje uit de film Invictus (Invictus), waarin Mandela (vertolkt door Morgan Freeman) op zijn eerste dag als president van Zuid-Afrika een verbindende oproep doet aan de “diverse” medewerkers op zijn Ministerie om hun kwaliteiten te blijven inzetten en de aanwezige verschillen te “overstijgen”.
  Human
  Wat maakt ons menselijk? Dat is de hoofdvraag van filmmaker Yann Arthus-Bertrand in de film Human (de eerste 7 minuten kan je als mooie trailer beschouwen!). Om het antwoord hierop te vinden besteedde hij drie jaar aan het verzamelen van emotionele verhalen van meer dan 2000 mensen uit 60 verschillende landen, waarin thema’s als liefde, oorlog, homoseksualiteit, vergevingsgezindheid, familie, leven na de dood, geluk, immigratie en de zin van het leven centraal staan.
  Een ode aan de schoonheid.. klik hier
 • Muziek:
  Oi Va Voi is een band uit Londen, waarvan de leden een zeer verschillende muzikale achtergrond hebben (o.a. hip hop, klezmer, dance, Oost-Europese muziek) . Ik vind het mooi hoe uit deze verschillen een zeer eigen geluid ontstaat. Klik hier voor een weergave van het nummer Refugee, dat gaat over de gevoelens van een vluchteling over de bereidheid en het vermogen van mensen om zich in hem te verplaatsen: Live of dvd-uitvoering
  Mike Scott
  (van de Waterboys) in het nummer “Open”, dat volledig voor zich spreekt..
  Marc Cohn, die aan een aanslag op zijn leven ontkwam, in het nummer “Live out the string”…..  Maybe life is curious to see what you would do with the gift of being left alive..