Training “Ik en Conflict”

“Bewust handelen in spannende situaties”

Loop je in de omgang met mensen regelmatig tegen dezelfde dingen aan? Schiet je in situaties, die voor jou lastig of spannend zijn, te snel in een bepaald gedrag? Heb je last van de effecten van dat gedrag, op jezelf en anderen? Wil je graag deze patronen doorbreken? Op een wijze, die je ook weer in contact brengt met vermogens, die eerder waren “afgesneden”?

Inhoud

De inhoud van deze driedaagse training komt voort uit de opleiding De Kunst van Conflicthantering, die ik meer dan meer dan tien jaar succesvol heb gegeven bij De Baak. De training richt zich op mensen die zich willen ontwikkelen in het kunnen omgaan met tegenstellingen, weerstand en conflicten. Naast de open variant wordt de training ook in company ontwikkeld en gegeven.

Bewust leren handelen in spannende situaties is een kunst die veel voldoening geeft. Wanneer er sprake is van weerstand en spanning staat er immers vaak iets op het spel. Er spelen dan bewust of onbewust belangrijke dingen. Des te onbevredigender dat veel mensen in dit soort situaties in een gedrag schieten dat niet effectief is. Terwijl je wel degelijk je vrijheid kunt vergroten en bewuster kunt leren handelen. Daardoor kom je zelf meer tot je recht, ga je anders naar verschillen kijken, en beter samenwerken.

Klik hier voor meer inhoudelijke informatie.
Klik hier voor deelnemers en reacties.
Data komende cursus in 2022: 20 mei, 3 juni en 1 juli